• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
סיקור מיוחד סיקור מיוחד חנוכה חם

ספינג' לחנוכה

מאת: שמרית
פייסבוק טוויטר

סופגניה מרוקאית רכה - בלי ריבה, אבל עם סוכר. פשוטה להכנה וטעימה

מתכון מאת סטפן לייק. מרכיבים ל- 35 יחידות:

1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית
1 כף שטוחה מלח
¾3 כוסות מים
שמן לטיגון
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:


(פיליפ מיטראי, יחצ) (פיליפ מיטראי, יחצ)

(פיליפ מיטראי, יחצ)

1. מכניסים לתוך קערה קמח, שמרית ומלח ומוסיפים את המים תוך כדי ערבוב. אין צורך במערבל.

2. בעזרת כף, מערבבים היטב (לפחות 5 דקות) עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

3. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה במקום חמים כשעה. מתקבלת בלילה מאד רכה ותפוחה היטב.

4. בידיים משומנות, נוטלים חופן מהבלילה, יוצרים במרכז חור ומותחים בעדינות לקבלת צורת עיגול גדול. (שימו לב, העיגול אינו אחיד בצורתו מאחר והבצק רך מאד - כמעט נוזלי לאחר התפיחה).

5. מטגנים בשמן עמוק רותח משני הצדדים עד להזהבה. הבצק תופח מאד במהלך הטיגון.

6. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.